Vinke Parket, vakmanschap & kwaliteit

Kwaliteit

Vakmanschap is een begrip dat tegenwoordig zijn waarde begint te verliezen.
Veel bedrijven gebruiken het woord maar in de praktijk zien we dat lang niet alle professionals vakmensen zijn.
Het roepen dat je de beste bent is nog geen garantie voor goed uitgevoerd werk.

Vakmensen worden schaars, prima vakwerk leveren is niet langer vanzelfsprekend.

Wij als Vinke Parket hebben gekozen voor het in vaste dienst aannemen van vakmensen en geven deze mensen de tijd om goed werk te leveren.
Vakmensen zijn er op alle gebieden en dit start al in het advies. Goed luisteren en dan adviseren is het devies.
Daarnaast komen we ten alle tijde eerst bij u thuis om de situatie ter plekke te bekijken en te beoordelen.
Zo meten we nauwkeurig het vochtpercentage met een betrouwbare en gekeurde Gann Meter.

Voor situaties waar 100% nauwkeurigheid vereist is hebben wij een eigen carbidmeter. Deze carbidmeting is een rechtsgeldige methode waarbij er een klein stukje uit de ondervloer gebeiteld wordt. Het vocht uit dit monster reageert met de carbidampul en geeft een exact beeld van het vochtpercentage in uw vloer.

Ook de vlakheid van de ondervloeren is steeds vaker een probleem. Het lijkt erop of het tekort aan vakmensen in de bouw is opgelost door het verhogen van de toleranties. Indien uw nieuwe woning niet gebouwd wordt onder GIW of vergelijkbare voorwaarden dan heeft u geen enkele garantie op een vlakke vloer. In het huidig bouwbesluit is geen norm meer voor de toleranties in de vlakheid van ondervloeren. We komen dan ook regelmatig verschillen van enkele centimeters tegen, soms zelfs meer dan vijf centimeter. 

Veel van onze vloeren worden volledig verlijmd aan de ondervloeren. Hiervoor is de juiste soort en kwaliteit van de lijm extreem belangrijk. Vinke Parket heeft door de jaren heen de naam opgebouwd bij de lijmleveranciers als zeer kritisch. Lijmfabrikanten hechten grote waarde aan het oordeel van de vakmensen waar het nieuwe lijmen betreft. Vinke Parket test deze nieuwe lijmen en overlegd onze bevindingen met de fabrikanten.

Om dit soort testen uit te voeren is een hecht-trek sterkte meter onmisbaar. Vinke Parket heeft als een van de weinigen zo'n meter om de sterkte van de lijmverbinding exact te kunnen bepalen. Tevens wordt deze meter gebruikt om de sterkte van de ondervloeren te meten. De kwaliteit van de zandcement dekvloeren is tegenwoordig regelmatig zo laag dat deze loskomt door de werking van de parketvloer.

Zelfs de mooiste apparatuur is waardeloos als je er niet mee om kunt gaan. De juiste apparatuur en voorbereiding is dan ook maar de helft. De andere helft is de vakman die uw vloer vakkundig legt. Deze vakmensen met een opleiding en een opvoeding.  Ze stellen zich netjes voor en leveren keurig werk. Alle afval wordt meegenomen, indien nodig helpen we even met de meubels en nemen de tijd voor u en voor uw vloer. Deze mensen zijn verantwoordelijk voor het succes en bepalend  voor het eindresultaat.

Ons team

Wij zijn één van de grotere speciaalzaken met een team uit eigen parketleggers. Hierdoor kunnen wij ieder project tot een succes maken.