PARKET SOORTEN

Vinke heeft 4 vershillende parketsoort; lamel, planken, mozaiek en wij leggen ook trappen

Lamel-,  Systeemparket of Duoplank 

Dit zijn samengestelde vloeren met een drager en een toplaag van echt hout.

Het voordeel van deze zogenoemde prefab vloeren is de snelheid van het leggen. Hierdoor is het voordeliger dan traditioneel parket. Daarnaast kunnen dit soort systemen zowel zwevend als vast gelegd worden.

Deze vloeren kunnen prima in combinatie met vloerverwarming!

Helaas zijn we in praktijk dat de snelheid van leggen (uit kostenbesparing) vaak niet ten goede komt aan de afwerking. We zien vaak dat het parket wordt afgewerkt met platte afwerklijsten i.p.v. het paszagen. Wil men toch gaan voor een mooi en strak eindresultaat laat deze vloeren dan leggen door een van onze vakmensen!

Er zit een kwaliteit verschil tussen de grote fabrikanten (het 'what you see is what you get' principe) en de kleinere houtfabrieken (op maat gemaakt en ruime keuze in selecties en kleuren).

De laatste partij heeft nog oog voor detail en kiest voor kwaliteit en duurzaamheid wat zich kenmerkt in stabiliteit en uitstraling.

Systeem parket

Lees meer

Waarom is het gebruik van hout goed voor het milieu
De milieuvoordelen van het kiezen van echt hout zijn onbetwistbaar.
Bij de productie, verwerking en verwijdering van hout wordt veel minder energie verbruikt dan bij enig ander bouwmateriaal.

Na elke houtoogst worden de bossen opnieuw aangeplant voor de volgende generatie. Dit verantwoord bosbeheer wordt gestimuleerd door internationale organisaties zoals het Forest Stewardship Council® en is internationaal het bekendste keurmerk. FSC® en het Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes PEFC.

lees meer over eco friendly flooring

Planken vloeren

Door de opkomst van Duoplanken (een combinatie met een toplaag van hout in combinatie met een multiplex drager) is er minder vraag naar massieve planken. Massieve planken werken meer (grote trek- en krimp) en is qua aanschaf duurder dan een samengesteld systeem. Massieve stroken en/of planken kunnen niet op vloerverwarming geplaatst worden.

Vinke Parket past nog steeds veel massief toe bij renovatie- en herstelwerkzaamheden. Dit doordat wij exact op maat (breedte, dikte en lengte) kunnen leveren.

Traditioneel parket (tapis of bourgogne)

Dit is één van de prachtige oude tradities die nog op een ambachtelijke wijze worden gelegd.

De massieve parketdeeltjes van circa 6mm of circa 9mm dik worden verlijmd en in het zicht genageld op een tussenvloer van bijvoorbeeld spaanplaat of mozaïek. Indien gewenst worden de spijkertjes gedicht met vloeibaar hout en wordt de vloer terplekke geschuurd en afgewerkt.

Door de minimale werking van dit parket kunnen we erg strak afwerken bij plinten, kozijnen en overgangen naar tegels etc. (paszagen).

Het loopgeluid van deze vloeren is minimaal en kan afhankelijk van houtsoort en breedte zonder problemen geplaatst worden op vloerverwarming.

Er is een enorme keuze binnen parket in patroon, breedte, kleur en selectie etc.

Hierdoor kun u uw vloer zelf gaan samenstellen.

Parket passen wij ook toe op traprenovatie.

Mozaïek vloeren

Lees meer

Mozaïek

Mozaïek vloeren zijn kleine massief houten deeltjes (circa 8mm dik) op een matjes. Deze matjes worden rechtstreeks verlijmd op de ondervloer. Deze vloeren zijn duurzaam, sterk en betaalbaar en kan goed worden toegepast in projecten maar ook in een woonkamer of slaapkamer.

Mozaïek is tevens een perfectie combinatie met vloerverwarming.