Rubio Monocoat - Vinke Parket b.v.

Vinke Parket b.v.
Ga naar de inhoud

Rubio Monocoat

Onderhoud
Onze meest  gebruikte olie is de Rubio Monocoat. Dit is een moderne olie welke leverbaar is in 40 kleuren. Waarbij andere oliën uitgaan van verzadiging van het hout werkt Rubio Monocoat anders. Het gaat een chemische verbinding aan met de cellulose is het hout wat de toplaag geheel verdicht. Het is een twee componenten olie, waarbij het B component geen harder maar een versneller. Hierdoor is een geoliede vloer met één á twee dagen genoeg gedroogd om te belopen. Het duurt echter enkele weken voordat de olie geheel uitgehard is.

ONDERHOUDSADVIES VOOR OPPERVLAKTEN BEHANDELD MET RMC OIL PLUS 2C

VOORBEREIDING • Dagelijks schoonmaken met water en zeep is niet mogelijk. Wij adviseren om maximaal 1 x per twee á vier weken met water en RMC Soap schoon te maken en op de overige dagen droge reiniging. • Gebruik, om het oppervlak te reinigen, maximaal 50 ml RMC Soap op 10 liter water (let op: dit is een volle emmer!) • Wordt er te veel zeep gebruikt dan wordt er een zachte laag aangebracht op het oppervlak, waar steeds weer vuil kan worden ingelopen. Gebruik niet meer dan de voorgeschreven dosering/frequentie. Minder of geen zeep kan altijd, aangezien de RMC Soap louter en alleen om te reinigen is. De RMC Soap biedt geen enkele bescherming of voeding aan de olielaag. • Gebruik bij het dweilen van een vloer bij voorkeur twee emmers. Eén emmer met lauw water en de RMC Soap en één emmer met koud water (waar al het vuil in achter blijft). Gebruik een dweilpers, dit ter voorkoming van overmatig water gebruik. • Gebruik zo weinig mogelijk water. Laat zeker geen water stilstaan op het oppervlak. • Zorg voor voldoende ventilatie tijdens het drogen. • Het is niet mogelijk om machinaal met water schoon te maken. Dan gaat er teveel water over het oppervlakte heen. • Rubio® Monocoat heeft een matte uitstraling. Probeer geen glans te creëren door middel van zeep. • Wij adviseren geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Vermijd ook het gebruik van andere chemicaliën, zoals chloor, terpentine e.d.! Als dit soort stoffen in aanraking komt met het behandelde oppervlak, dan zullen er zeer moeilijk verwijderbare vlekken ontstaan.

VLEKKEN • RMC Tannin Remover: Zwarte/looizuur vlekken (een chemische reactie in het hout, die vaak ontstaat bij een combinatie van vocht en metaal) en hardnekkige vlekken. • RMC Grease Remover - Vetvlekken • RMC Limespot Remover - Kalkvlekken Gebruik: Spray de vlek in en laat het even inwerken. De behandeling kan worden herhaald totdat het gewenste resultaat is bereikt. Daarna met een licht vochtige doek afnemen, laten drogen en RMC Refresh Spray (kleurloos of RMC Oil Plus 2C (in de oorspronkelijke kleur) aanbrengen. Goed uitwrijven en droog poetsen met een niet-pluizige doek.

GROOT ONDERHOUD (BIJ VOORKEUR DOOR EEN PROFESSIONAL) 1. Behandel het oppervlak met een schuurnetje korrel 100 of met een GS-320 (paarse) pad. 2. Stofzuig het oppervlak zeer goed zodat deze geheel stofvrij is. 3. Maak het oppervlak schoon met de RMC WoodPrep en laat de oppervlakte goed drogen totdat deze er egaal droog uitziet en aanvoelt. 4. Breng de RMC Oil Plus 2C (2-Componenten, in de originele kleur) aan door middel van een boenmachine of Rotex met witte pad. 5. Verbruik bij onderhoud: 350ml = 40 - 50 m² en 1,3 liter = 130 - 150 m². 6. Behandel maximaal 30 m² per keer en laat de olie niet langer dan 15 - 20 minuten inwerken. 7. Wrijf alle overtollige olie weg met een witte pad en/of doek. Het is belangrijk dat de behandelde delen goed droog worden gepoetst. 8. Na 8 - 12 uur is het oppervlak beloopbaar en kan het in gebruik worden genomen (bij goed geventileerde ruimtes). 9. Na 48 uur mag er weer worden schoongemaakt met een licht bevochtigde doek. Na 1 week kunnen water en RMC Soap of RMC Surface Care worden gebruikt. Lijnzaad is een natuurlijk product en dus niet uit zichzelf ontvlambaar. Op een doek vormt dit wel een gevaar. Door oxidatie van de olie ontstaat een hitteaccumulatie die de gebruikte doeken laat ontbranden (broeieffect). Deze dienen na gebruik te worden ondergedompeld in water! Wij raden u aan de technische fiche te raadplegen vooraleer u gebruik gaat maken van onze producten. Voor meer informatie: wwww.rubiomonocoat.nl ONDERHOUD Een onderhoudsbeurt met RMC Refresh Spray (kleurloos, kan gebruikt worden bij iedere kleur; geeft de juiste bescherming, maar brengt geen kleur terug) wordt telkens toegepast wanneer het uiterlijk en de bescherming van het oppervlak grondig dient te worden opgefrist. Dit kan ook plaatselijk gebeuren op plekken die intensiever worden gebruikt. 1. Maak het oppervlak vuil- en stofvrij door met alleen een licht vochtige doek te dweilen/af te nemen. Laat het oppervlakte drogen. Verstuif RMC Refresh Spray op het oppervlak. Breng het product aan met een boenmachine met een witte pad of handmatig doormiddel van een doek. 2. Gebruik zeer weinig product om te vermijden dat het oppervlak kleverig wordt. Met de RMC Refresh Spray kan ongeveer 40 m² worden behandeld. Laat het product gedurende enkele minuten inwerken. Wrijf de behandelde zone droog met een niet-pluizige doek of boenmachine voorzien van witte pad. 3. Wij adviseren om niet al te grote zones te behandelen, zodat deze binnen 15 - 20 minuten handdroog kunnen worden gepoetst. 4. Beloopbaar in 4 tot 6 uur bij goed geventileerde ruimtes.
Terug naar de inhoud