Osmo onderhoud - Vinke Parket b.v.

Vinke Parket b.v.
Ga naar de inhoud

Osmo onderhoud

Onderhoud
Onderhoud van een met Floorservice of Osmo olie‐hardwax behandelde vloer:

Schoonmaken:
Stofvrij houden met vloerwisser of  stofzuiger
Dweilen:  niet te vochtig. Handwarm water gebruiken en regelmatig het water verversen. Vlekken die bij de vorige handeling niet weggaan, verwijderen door met Osmo Onderhoudswas op eendoek of met een polijstkussentje (staalwol 00) . Indien u hard moet boenen met het polijstkussentje dan kan het noodzakelijk zijn deze plekken na te behandelen met osmo olie‐hardwax Plekken die schraal blijven eventueel nabehandelen met Osmo hardwax (olie),  Dit aanbrengen met een pluisvrije doek of kwast.

Periodieke verzorging:
Door regelmatig een dopje Osmo Wisch‐Fix per liter bij het dweilwater te doen houdt u de toplaag mooi. Dweilen met een goed uitgewrongen dweil: nooit te nat.  Plekken met zichtbare slijtage (doffe, schrale plekken) plaatselijk dun inwrijven met OsmoOnderhoudswas. Na verloop van tijd, meestal één á twee jaar lijkt de onderhoudswas niet meer te werken.  De vloer is dan met een week alweer aan onderhoudswas toe. De hardwax is dan afgesleten en dienthersteld te worden. In dit   geval die plekken opruwen met staalwol en met een doek of brede plattekwast in de olie‐hardwax zetten.  

Algemene informatie:
Indien het onderhoud niet tijdig uitgevoerd wordt zal de vloer grijs of zelfs zwart worden.  In dit geval geen  polijstkussen gebruiken maar eerst schuren.  Als er zwart achterblijft zal dit na het oliën alleen maar beter zichtbaar zijn.
U kunt ook in plaats van de Onderhoudswas de olie‐hardwax gebruiken, dit droogt alleen langzamer.  Ga uit van 12 tot 24 uur, afhankelijk van de luchtvochtigheid. Altijd de olie‐hardwax goed doorroeren. Schudden is niet genoeg !  Olie mengt moeizaam met wax. Indien u dit verzuimd droogt de olie‐hardwax erg traag en is daarna met de nagel van de vloer te  krabben. Breng nooit een tweede laag olie aan indien de eerste nog plakt. Zelfde resultaat als hierboven.Het is mogelijk de onderhoudswas met een elektrische boenmachine in te wrijven. Doe dit alleen indien u een glanzende vloer wenst. Bij ingekleurde vloeren zit de kleur onder de hardwax.  Indien de vloer zover versleten is dat de kleur is afgesleten dient u eerst een dag van te voren de kleur te herstellen. Nooit een derde laag aanbrengen. De vloer is dan al afgesloten en het olie component kan niet meer in het hout trekken. Trage droging en een snel krassende toplaag zijn het gevolg.
Tevens is het mogelijk om een met Floorservice of een Osmo behandelde vloer te polijsten en opnieuw te oliën. De bovenste laag wordt hierbij verwijderd en vervangen.  Verkleuringen en diepe beschadigingen worden hierbij niet verwijderd, maar oppervlakkige krassen, watervlekken en strepen zijn dan allemaal weg. U heeft dan de slijtlaag weer geheel intact en de vloer kan weer jaren mee. Dit is gespecialiseerd werk dat wij voor u kunnen voeren. Voor een gemiddelde woonkamer moet u dan op ongeveer € 350,00 rekenen.
Terug naar de inhoud